آینه جادو

تاملات یک دانشجوی مدیریت رسانه

آینه جادو

تاملات یک دانشجوی مدیریت رسانه

مشخصات بلاگ
آینه جادو

پرده‌ی سینما قاب آینه‌ی ضمیر خود ماست و بنابراین، از این پس رفته رفته جلوه‌های خودآگاهی ما در این آینه ظاهر خواهد شد و به محاکمات آن تحول فرهنگی که در باطن قوم ما رخ داده است خواهد پرداخت. آنچه را که باید اعتراف کرد این است که سایه‌ی منورالفکری قرن نوزدهم بر اذهان بسیاری از روشنفکران و هنرمندان ما حجابی ظلمانی است که اجازه نداده تا آنها بتوانند با «مردم» در سیر تکاملی انقلاب اسلامی همراهی کنند. آنها بدون درکی عمیق از تاریخ و ضرورت‌های آن سعی کرده‌اند که از قبول تقدیر تاریخی انقلاب استنکاف ورزند و لذا، چونان کبکی که سر در برف برده است، خود را نسبت به انقلاب اسلامی و آثار تاریخی و جهانی آن به غفلت زده‌اند و البته انتظاری هم نباید داشت که تحول فرهنگی آرمانی ما به توسط کسانی که اعتقادی به اصل آن ندارند بنیان نهاده شود؛ دوران ظهور هنرمندان نسل انقلاب از این پس فراخواهد رسید و هنر انقلاب برای انجام وظیفه‌ی تاریخی خویش آماده خواهد شد.

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۲ ثبت شده است

اشاره: 

دو نظریه مهم پایان تاریخ از فوکویاما و برخورد تمدن ها از ساموئل هانتینگتون در چند دهه اخیر تاثیر شگرفی بر رسانه های جهان و خصوصا رسانه های غربی نهاده اند به گونه ای که ساختار و نظم نوینی بر اساس این نظریات بر رسانه های جهان اول حاکم شده است. حجم بالایی از تولیدات و زمان این رسانه ها بر نهادینه کردن و اجرایی نمودن این نظریات اختصاص یافته و هر روز فضای حاکم بررسانه های جهان را دگرگون می کند. در این مقاله به بررسی تاثیرات متقابل سه نظریه پایان تاریخ و برخورد تمدن ها و گفتگوی تمدن ها از فضای روابط بین الملل بر رسانه ها که در فضای ارتباطات بین الملل هستند خواهیم پرداخت. 
  • سید حسن موسوی فرد

اشاره: 

سید حمید مولانا در ششم اسفند ۱۳۱۵ در تبریز و در خانواده‌ای روحانی و علمی متولد شد.

وی ۱۰ سال نخست زندگی را در تبریز سپری کرد که مصادف بود با جنگ جهانی دوم و ورود متفقین و روس‌ها به ایران.

مولانا کلاس چهارم و پنجم ابتدایی را در دبستان تعلیمات اسلامی رضوی که نزدیک خیابان شاپور قدیم بود گذراند. دوره متوسطه را ابتدا در دبیرستان تعلیمات جعفری و از کلاس دهم تا دوازدهم که دیپلم گرفت، در دبیرستان مروی تحصیل کرد.

آغاز فعالیت مطبوعاتی مولانا کار در نشریه دانش‌آموز بود و پس از پایان تحصیلات متوسطه به دانشگاه تهران برای تحصیل در رشته اقتصاد راه می‌یابد.

در همان ایام از روزنامه کیهان پیشنهاد سردبیری نشریه کیهان‌فرهنگی را که تازه تاسیس شده بود، به وی می‌دهند و یک سال مسئولیت آن را بر عهده داشت و بعد به روزنامه کیهان انتقال می‌یابد و مسئول صفحه اقتصادی آن روزنامه می‌شود.

مولانا در سال ۱۳۳۷ از دانشگاه نورت وسترن شیکاگو بورس تحصیلی دریافت کرد و به آمریکا رفت و تا سال ۱۳۴۲ که در آنجا بود لیسانس(اقتصاد)، فوق‌لیسانس(ارتباطات بین‌الملل) و دکترایش(علوم سیاسی و روابط بین‌الملل) را گرفت و بعد از پایان دوره دکترا بلافاصله به ایران برگشت.

پس از مراجعت به ایران، دکتر مصباح‌زاده که آن زمان مدیر مسؤول کیهان بود، از وی خواست سردبیر کیهان شود. این سردبیری بیش از ۳ تا ۴ ماه طول نکشید. سال ۱۳۴۳ وی دوباره به آمریکا رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در آنجا ماند.

حمید مولانا یکی از پیشکسوتان و چهره‌های برجسته در رشته‌های روابط بین‌الملل و ارتباطات در سطح جهان است و به مدت ۵۰ سال در آمریکا، اروپا و بسیاری از دانشگاه‌های مهم دنیا به تدریس و تحقیق مشغول بوده است.

وی چند سال پیش به عنوان چهره ماندگار کشور انتخاب شد. مولانا بنیانگذار و موسس اولین و قدیمی‌ترین برنامه آموزشی و پژوهشی ارتباطات جهانی در دانشگاه‌های آمریکا است.

  مولانا بیش از ۳۰ کتاب نوشته که برخی از آنها به زبان‌های مختلف ترجمه شده که شامل حوزه‌های آمریکا و غرب‌شناسی، اسلام‌شناسی، دیپلماسی و روابط بین‌الملل است.

وی مشاور چندین سازمان بین‌المللی از جمله سازمان ملل و یونسکو بوده است. چند سال قبل در مراسم تجلیلی که از وی و آثار علمی‌اش از طرف استادان روابط بین‌الملل در آمریکا صورت گرفت، به عنوان استاد ممتاز و ارشد انجمن مطالعات بین‌المللی که سازمان علمی استادان و پژوهشگران این رشته در سطح جهانی است، انتخاب شد.

او همچنین به مدت چند سال رییس انجمن بین‌المللی پژوهش در علوم ارتباطات بوده و سمت افتخاری این آکادمی علمی را که متشکل از استادان و محققین این رشته در سطح بین‌المللی می‌باشد، دارا است.

حمید مولانا در رشته ارتباطات تنها ایرانی با بالاترین درجه آکادمیک این رشته است و سال‌هاست در رسانه‌ها او را با پیشوند پروفسور معرفی می‌کنند.

وی در سال ۱۳۸۷ از طرف رئیس‌جمهور وقت - محمود احمدی نژاد - به سمت مشاور رئیس‌جمهور برگزیده شد.

حمید مولانا کتابی دارد به نام گذر از نوگرایی که در آن به نسبت میان ارتباطات و توسعه در مکاتب مختلف پرداخته است در ادامه خلاصه این کتاب خدمت شما تقدیم می شود. 


  • سید حسن موسوی فرد

در ادامه بخش دوم خلاصه کتاب گذر از نوگرایی تقدیم می شود

  • سید حسن موسوی فرد

ارائه ای که در ادامه در قالب فایل پی دی اف و پرزی می آید برای درس مدیریت رسانه 2 آماده گردیده و در کلاس نیز ارائه شده است.(فایل دانلود ارائه را در ادامه مطلب می توانید مشاهده کنید)

  • سید حسن موسوی فرد

دنیای خدمات ویدیویی برخط، روز به روز بر دامنه محبوبیت خود در میان کاربران می‌افزاید و در این میان، تولیدکنندگان و متولیان محتوا نیز بیش از پیش در پی یافتن روش‌هایی هستند که بتوانند از طریق بسترهای موجود به‌ویژه اینترنت، مخاطبان  بیشتری را جذب خود کنند.

 

  • سید حسن موسوی فرد